2010. május 20., csütörtök

mert elegem van.

Menni készültem aludni, de találtam egy blogbejegyzést valamiről, amit most már nem tudok szó nélkül hagyni.

Emberek, be lehetne fejezni azt, hogy Jint utáljuk és Jint hibáztatjuk azért, mert elment Amerikába és "cserbenhagyta" a többieket. Ami azt illeti, borzasztóan bosszant, hogy meg kell védenem, pedig én is haragszom most rá - tudom, ez így eléggé paradox helyzet.
Kezdjük ott, hogy nem hiszem, hogy ő egyedül döntötte el, hogy márpedig elmegy. Lehet, hogy szeretett volna szólókoncertet adni, de az, hogy fél évig maradjon, már más kérdés. Mint ahogy nem hiszem, hogy a 2006-os amerikai tartózkodása is valóban csak a nyelvtanulás miatt volt, de ez most nem is fontos.
Azért felvet bennem bizonyos kérdéseket az is, hogy a KT-TUN miért éppen most és így ad ki új lemezt, pont No more pain címmel. Lássuk már be, hogy - most minden rosszindulat nélkül - Kamén kívül egyedül Jinnek van értékelhető hangja az egész bandában, de Kame akármennyit is dolgozik szegénykém, egymagában nem képes elvinni a hátán az egészet. Teljesen amatőr füllel is világosan hallható a különbség az olyan számok között, ahol énekel Jin és ahol nem. A Going! az év botránya, de ez is magánvélemény.
Jin önmegvalósítani akar, ez tény, de miért hibáztatnánk ezért? Nem mondhatnánk, hogy egy hú-de-heppi világban él a Johnny's Entertainment keretein belül. Borzasztóan tisztelem őt azért, hogy ebben a világban is meg tudott maradni egy viszonylagos önállósággal bíró, határozott személyiségnek. Lehet, hogy néha mások rovására megy a saját feje után, de inkább legyen ilyen, mint olyan ember, aki beleszakad az önmagára kényszerített "tökéletes idol" képébe.
Az egyetlen ok, amiért mégis haragszom rá, az a saját önzésem miatt van. Azért szeretném, hogy a bandával maradjon, hogy ott legyen, láthassam, hallhassam, és egyszerűen ne kelljen nélkülöznöm fél évig. Haragszom rá, mert Amerikában van, messze tőlem - Japánban is messze lenne - és ennyi erővel jöhetne már Európába is.
Hát bocsánat, azért az ázsiai fanokat annyira nem tudom sajnálni, hogy ezúttal a KT-TUN koncerteken nélkülözniük kell Jint - szerintem látták már jópárszor, annyiszor, ahányszor én az életben nem fogom... Az egyetlen dolog, amiért ez bosszant, az megint önző indok: a koncertdvd-n - ami az én egyetlen esélyem, hogy lássam a színpadon - nem fog szerepelni.
De tudjátok mit? Mindezeket összevetve is inkább azt kívánom, hogy érezze jól magát a bőrében ott, ahol éppen van, hogy olyan zenét játszhasson, ami a szívéből jön, és a saját maga irányíthassa az életét. Aki meg KAT-TUN rajongó, de Jin nélkül nem szereti őket- feltételezem ők konkrétan Jin-rajongók - az ne haragudjon rá emiatt. Aki meg nélküle is szereti - én is szeretem - őket, az meg mit sír? Ugyanaz az öt ember maradt, akik Jinen kívül a bandát alkotják.

Tudom, hogy ez nem érdekel senkit, de ez a téma már jó ideje foglalkoztat és bosszant, muszáj volt kiadnom magamból a nyomorom.

btw júliusban végre megjelenik a Bandage dvd-n. végre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése