2011. december 17., szombat

2011. december 15., csütörtök

22. Egy kép a tökéletes helyről, ahol az ünnepeket töltenéd


Csakis otthon. <3

~~

tanjoubi.

Hát megint öregebb lettem egy évvel. Nem sok minden változott. Egy helyben járok, belefagyva az időbe. Néha félek; félek, hogy feleannyit sem fogok látni a világból, amennyit szeretnék, feleannyi dolgot sem teszek meg, és az álmaim felét sem leszek képes valóra váltani. 
Ugyanakkor hálás vagyok. Hálás minden boldog pillanatért, minden napsugárért, minden kedvességért. Hálás vagyok minden percért, amit az igazi barátaimmal tölthetek, ezek a legértékesebb részei az életemnek.

Boldog születésnapot nekem.

~~~

2011. december 14., szerda

21. Valami, amit egy múltbéli karácsonykor kaptál, és aminek ma is tudsz még örülni.

Talán a telefonom meg az mp4 lejátszóm. Az előbbit talán 3 éve kaptam apától, az utóbbit tavaly, szintén tőle :) Egyik sem a legmodernebb kütyü, de a célnak tökéletesen megfelelnek :)

~~~

Jin ~ Seasons PV ♥


mert tökéletes. 
mert Jin.

~~~

20. Luca napja. Neked van valamilyen karácsonyhoz fűződő babonád?

Karácsonyra vonatkozóan nem igazán. Inkább szilveszterre és újévre :)

~~~

19. Adni, kapni, vagy mindkettő?

Mindkettő :) Örülök, hogy ha valakinek sikerül megtalálnom a tökéletes ajándékot, boldoggá tesz mások öröme. De ugyanakkor kapni is szeretek, végülis ki nem? :)

~~~

18. Mit gondolsz, mást jelent a karácsony egy vallásos/hívő és egy nem vallásos ember számára?

Nem hiszem, hogy túl nagy lenne a különbség. A legtöbb ember számára a karácsony azt az ünnepet jelenti, amikor együtt van a szeretteivel, együtt esznek-isznak, ünnepelnek. Ezen felül az, hogy valaki elmegy-e templomba, és a szívében ott van-e a tudat, hogy a megváltója születését ünnepli, szerintem másodlagos. 

~~~

17. Nálatok ki hozta az ajándékot? És hogy került a fa a lakásba?

Hivatalos verzió szerint természetesen a Jézuska :) Nem emlékszem, hogy meddig is hittem ezt el, de egy idő után elég szorgalmasan keresgéltem az ajándékokat anya furfangos rejtekhelyein :D

~~~

2011. december 9., péntek

16. Egy vers a karácsonyról

Ady Endre

Karácsony

Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének,
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.

Minden ember
Szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumba
A Messiás
Boldogságot szokott hozni.

A templomba
Hosszú sorba
Indulnak el ifjak, vének,
Az én kedves kis falumban
Hálát adnak
A magasság Istenének.

Mintha itt lenn
A nagy Isten
Szent kegyelme súgna, szállna,
Az én kedves, kis falumban
Minden szívben
Csak szeretet lakik máma.

15. Idén hány embernek adsz ajándékot? Mennyi hiányzik még?

Minden évben rengeteg embernek kell ajándékoznom, és minden évben az utolsó pillanatra marad a dolog :D Ott van először is a családom: Anya, Apa, az öcsém, a keresztanyám, az ő barátja, az unokatestvérem, a nagymamám és a nagypapám, ezen kívül Apa barátnőjének és az ő két lányának is adnom kell valamit, ha nem akarok bunkó lenni.
Plusz ott vannak a barátnőim is, akikkel szintén megajándékozzuk egymást valami aprósággal... Ez kapásból még vagy tíz ember :) És akkor még egy valaki, akinek én vagy a Secret Santája :D

Nagyjából sehol nem állok. Viszont ötlet-szinten a legtöbb ajándék már megvan, eddig idő és főleg pénz hiányában nem tudtam beszerezni őket, de ezen hamarosan változtatok :)

~~~

2011. december 5., hétfő

12. Nektek van adventi koszorútok?


Nincsen. Régebben mindig volt, papám szokta csinálni, de az utóbbi években valahogy mindig elmaradt.

~~~

11. Karácsonyi szokások

Kiskoromban mindig azzal indult a nap, hogy apa befaragta a fát a tartóba, és beállította a szobába, miközben én anyának segítettem az előkészületekkel. Aztán anyával (és később a tesómmal) együtt elmentünk a templomba, ahol találkoztunk keresztanyámékkal és a nagyszüleimmel. Ezalatt apa feldíszítette a fát, megterítette az asztalt, és mindent elrendezett. Aztán az egész család megérkezett hozzánk, és a felnőttek gyorsan a fa alá tették az összes ajándékot, mialatt a gyerekek még a másik szobában várakoztak. Halk karácsonyi zene és csengőszó jelezte, hogy bemehetünk, és ott találtuk a gyönyörűen feldíszített fát, alatta a rengeteg ajándékkal. Először mindenki megkereste és összegyűjtötte az összes ajándékát, és csak utána álltunk neki kibontani a csomagokat. Mindig imádtam az érzést, hogy körbe vagyok véve egy csomó kibontásra váró csomaggal :) Miután mindenki kiörömködte magát, és megmutogatta egymásnak az ajándékait, nekiálltunk a vacsinak. Utána még sokáig beszélgettünk, játszottunk, énekeltünk. Másnap pedig délelőtt mentünk a templomba, utána pedig ebéd a mamáméknál. Karácsony második napján régen a másik mamámnál ebédeltünk, ahol mindig várt még valami apró ajándék :)
A szokások nagyrészt azóta sem változtak, csak mióta a szüleim elváltak, és apának van barátnője, ő már nem a családdal tölti a Szentestét, hanem még templom előtt töltünk vele tesómmal egy kis időt, és karácsony másnapján ebédelünk vele (és a barátnőjével, meg annak a gyerekeivel...)

~~~

10. Milyen színű a karácsony?

Fehér és arany és piros.

9. Tíz dolog, amit nem szeretek karácsonykor csinálni, mégis muszáj...

1. Ajándékokat vásárolni: szeretek örömet szerezni, szeretem, ha örülnek az ajándékomnak, de maga a vásárlási procedúra, a tömeg, az agyalás, hogy ki minek örülne a legjobban - az őrületbe kerget.
2. Megosztani magamat apukám és a család többi része között.
3. Hülyére zabálni magam :'D
4. Kibogozni az izzósort a fa díszítésekor.
5. Dolgozni. Bár csak 26-án megyek, de azért na... Ki az a hülye, akinek még ezen az ünnepen sincsen jobb dolga, mint moziba menni!?
6. Várni a keresztanyámékra, hogy végre odaérjenek... Képtelenek időben érkezni, és az egész család mindig rájuk vár :'D

Más most nem jut eszembe, szeretek sütit sütni is meg takarítani is, meg a legtöbb előkészülettel egyáltalán nincsen bajom :)

~~~

2011. december 2., péntek

8. A kedvenc karácsonyi dalom

Fuh, hát ebből rengeteg van :) Általánosban és gimiben is (mivel ugyanoda jártam 12 évig xD) benne voltam a kórusban - a kóruspróbák mindig remek ürügyet szolgáltattak ilyentájban az órákról való lógáshoz ^^ - és karácsony környékén egy csomó helyen felléptünk... A mai napig emlékszem a legtöbb dalra, amiket énekeltünk. Szeretem a klasszikusokat, mint a Mennyből az angyal vagy a Csendes éj (ezt énekeltük angolul, németül, spanyolul és magyarul is ^^), de ugyanúgy a kedvenceim közé tartozik a We wish you a merry Christmas vagy Cliff Richardtól a Mistletoe and Wine is :) Meg persze a Wham!-től a Last Christmas :3


És a KAT-TUN-tól a White Xmas <333

7. Ki vagy kik azok, akikkel a legszívesebben tölteném az ünnepeket

A családom. Ez nem is kérdés :) Persze annak örülnék a legjobban, ha a szüleim nem váltak volna el, és a nagymamám is élne még, és mindenki együtt lehetne, mint régen. ^^

~~~

6. Tíz dolog, ami nélkül nem karácsony a karácsony

1. A családom.

2. Karácsonyfa - élő, igazi fenyő... Sajnálom, alapvetően igyekszem védeni a természetet, de egy műfenyő biztosan nem adja meg ugyanazt a hangulatot.

3. Ajándékok :)

4. Iszonyatos nagy zabálások :D

5. Illatok ~ fenyő, mézeskalács, narancs, szegfűszeg... ^^

6. Hideg ~ nem hiszem, hogy tudnék 30 fokban karácsonyozni.

7. Istentisztelet 24-én délután és 25-én délelőtt. Nem vagyok igazán vallásos, de ilyenkor hozzátartozik a hagyományokhoz, és én tényleg szeretem is a hangulatát. 

8. Karácsonyi dalok.

9. Társasjátékozás a családommal a karácsonyi ebéd után :) Mindig a mamám nyer a Ki nevet a végén-ben xD

10. Kisebb-nagyobb veszekedések :'D

~~~